Kryteria

Kierunek: 
Dietetyka
Poziom studiów: 
II stopnia
Profil: 
Praktyczny
Forma: 
studia stacjonarne

 

► KANDYDATAMI MOGĄ BYĆ ABSOLWENCI STUDIÓW I STOPNIA KIERUNKU DIETETYKA. 


Kwalifikacja odbywa się na podstawie sumy punktów uzyskanych za:                                                        

KRYTERIUM

LICZBA PUNKTÓW

Wynik ukończenia studiów *)

 

< 3,1

10

3,1

13

3,2

16

3,3

19

3,4

22

3,5

25

3,6

28

3,7

31

3,8

34

3,9

37

4,0

40

4,1

43

4,2

46

4,3

49

4,4

52

4,5

55

4,6

58

4,7

61

4,8

64

4,9

67

5,0

70

Publikacje w czasopismach naukowych/zawodowych

maksymalnie 6 pkt
(2 pkt za każdą publikację)

Czynny udział w konferencjach naukowych

maksymalnie 6 pkt
(2 pkt za każdy czynny udział w konferencji)

Uzyskane nagrody/wyróżnienia (stypendia ministerialne, nagrody JM Rektora, nagrody Samorządu Studenckiego, STN, inne)

maksymalnie 6 pkt
(2 pkt za każdą nagrodę)

Praktyki zagraniczne/studia w ramach wymian międzynarodowych

maksymalnie 4 pkt
(2 pkt za każdy udział)

Udział w szkoleniach/kursach/projektach

maksymalnie 4 pkt
(1 pkt za każde szkolenie/kurs)

Wolontariat potwierdzony umową lub certyfikatem

maksymalnie 4 pkt
(2 pkt za każdy udział)

ŁĄCZNIE

100 punktów

*) Końcowy wynik studiów zamieszczony w suplemencie do dyplomu - obliczony na podstawie regulaminu studiów obowiązującego w roku ich ukończenia. W przypadku, gdy średnia z ukończenia studiów nie jest wpisana do suplementu dyplomu obowiązuje dokument z dziekanatu uczelni potwierdzający wprowadzone dane.

Uwaga!

Kandydat w systemie IRK podaje wynik z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku.

Natomiast wynik do kwalifikacji zostanie zaokrąglony do pierwszego miejsca po przecinku.