Kryteria
► KANDYDATAMI MOGĄ BYĆ ABSOLWENCI STUDIÓW I STOPNIA KIERUNKU DIETETYKA.
Kwalifikacja odbywa się na podstawie sumy punktów uzyskanych za:
KRYTERIUM |
LICZBA PUNKTÓW |
Wynik ukończenia studiów *) |
|
< 3,1 |
10 |
3,1 |
13 |
3,2 |
16 |
3,3 |
19 |
3,4 |
22 |
3,5 |
25 |
3,6 |
28 |
3,7 |
31 |
3,8 |
34 |
3,9 |
37 |
4,0 |
40 |
4,1 |
43 |
4,2 |
46 |
4,3 |
49 |
4,4 |
52 |
4,5 |
55 |
4,6 |
58 |
4,7 |
61 |
4,8 |
64 |
4,9 |
67 |
5,0 |
70 |
Publikacje w czasopismach naukowych/zawodowych |
maksymalnie 6 pkt |
Czynny udział w konferencjach naukowych |
maksymalnie 6 pkt |
Uzyskane nagrody/wyróżnienia (stypendia ministerialne, nagrody JM Rektora, nagrody Samorządu Studenckiego, STN, inne) |
maksymalnie 6 pkt |
Praktyki zagraniczne/studia w ramach wymian międzynarodowych |
maksymalnie 4 pkt |
Udział w szkoleniach/kursach/projektach |
maksymalnie 4 pkt |
Wolontariat potwierdzony umową lub certyfikatem |
maksymalnie 4 pkt |
ŁĄCZNIE |
100 punktów |
*) Końcowy wynik studiów zamieszczony w suplemencie do dyplomu - obliczony na podstawie regulaminu studiów obowiązującego w roku ich ukończenia. W przypadku, gdy średnia z ukończenia studiów nie jest wpisana do suplementu dyplomu obowiązuje dokument z dziekanatu uczelni potwierdzający wprowadzone dane.
Uwaga!
Kandydat w systemie IRK podaje wynik z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku.
Natomiast wynik do kwalifikacji zostanie zaokrąglony do pierwszego miejsca po przecinku.